Traditioner i Trinitatis


Op til højtiderne samles børnene til fælles kreative aktiviteter, som er beskrevet nedenfor. Ligesom vi har vores helt egne traditioner.

Jul

Vi går i kirke, henter juletræ, spiser risengrød, laver julepynt og julegaver. Vi får også besøg af julemanden i forbindelse med juleafslutningen. Vi taler med børnene om traditionens betydning.

Fastelavn

Vi laver fastelavnsris, klæder os ud, slår katten af tønden i gården, spiser fælles frokost m.m.

Påske

Vi laver påskepynt, sår karse m.m.

Bamsedag i oktober

Fejres med Bamsefest, hvor børn og personale har egne bamser med, og hvor der serveres fælles frokost for børnene. Børn, der for nylig er startet i skole, er velkomne til at deltage.

Sommerfest

Hvert år i maj eller juni måned afholdes sommerfest (i Kongens Have) for forældre, børn og personale. Festen starter kl. 17.30, og alle familier medbringer mad til et tag-selv bord.

Fødselsdag

I forbindelse med børnenes fødselsdage laver børnene en mappe med tegninger til fødselsdagsbarnet, og dagen gøres festlig i børnehaven eller på besøg i hjemmet. I forbindelse med dette vil vi gerne have overvejende sunde ting, som vi kan spise i fællesskab. Tal venligst med personalet på stuerne, inden I planlægger fødselsdagen.

Af sikkerhedsmæssige grunde vil vi ikke modtage balloner.

Afsked

For alle børn afholdes en lille afsked i forbindelse med flytning/overgang til børnehave/ skole.

Børnene der forlader institutionen modtager en lille gave.

Overnatning for skolebørn

I maj/juni overnatter skolebørn i børnehaven sammen med to voksne, fra fredag til lørdag.